Prezentare

Descriere:

PechaKucha (în japoneză) reprezintă un format de susținere a prezentărilor, utilizat în evenimente precum PechaKucha Night. Numele derivă din termenul japonez pentru sunetul conversației, se traduce prin “vorbărie” sau “pălăvrăgeală” (“chit-chat” în limba engleză), iar pronunția este în trei silabe: peh-chak-cha. PechaKucha Night a debutat în anul 2003, în Tokyo, Japonia, sub forma unei reuniuni a designerilor și a creativilor, ca metodă de a împărtăși din expriența lor și de a vorbi despre proiectele pe care le realizează. Formatul a fost inventat de arhitecții Astrid Klein și Mark Dytham de la firma de arhitectură Klein Dytham architecture (KDa).

Formatul PechaKucha se referă la susținerea unei prezentări cu ajutorul a 20 de slide-uri, fiecăruia fiindu-i alocate exact 20 de secunde, totalul unei prezentări fiind de 6 minute și 40 de secunde (maxim 7 min.)

Utilizãri:

Formatul se utilizeazã pentru a încadra mai multe prezentãri într-un interval de timp scurt sau atunci când este necesarã transmiterea mai multor idei diferite într-un timp relativ scurt.

Imaginile înaintează automat iar prezentatorii vorbesc pe parcursul derulării lor.

În prezent, PechaKucha Night este o întâlnire informală și plină de voie bună unde oameni special invitați împărtășesc din ideile lor, experiențele lor, din munca lor, în formatul PechaKucha 20×20.

Avantaje faţã de prezentãrile clasice:

  • Uşor de pregãtit şi de prezentat
  • Mesaje mai concise şi mai mulţi vorbitori într-o sesiune. Prezentãrile se ţin în calupuri, între 8 -14 prezentãri într-un calup.
  • Mai relaxat, mai vizual şi mai dinamic. Metoda nu este interactivã, dar dinamica rapidã ţine loc de interactivitate.
  • Formatul oferã egalitate şi unui specialist într-un domeniu şi unui începãtor entuziast.

Proces:

Intrebãrile se pun dupã prezentare, nu se pun întrebãrile în plen.

Exemple:

http://www.pecha-kucha.org/

https://www.youtube.com/watch?v=tG5jUGtQaec

 

Sponsor principal

new logo softlink web
Specialiști în automatizarea bibliotecilor.

Go to top